Blog

BOJE SPAVAĆE SOBE

16.11.2017.

Kinezi veruju da energija koju emituju predmeti u prostoru koji vas okružuje utiče na vas. Ako se dobro izaberu, boje vaše spavaće sobe će vas držati u najboljem raspoloženju.

Kao osnovu koristite vaše omiljene boje.Neka budu u pastelnim nijansama, što svetlije.Ne smete uneti yang energiju u vaš prostor za odmor.

Teorija pet elemenata kaže sever je plavo, ljubičasto ili belo, severoistok bež, oker ili smeđe, istok zeleno ili plavo, jugoistok takođe, jug je roze ili zelen, jugozapad bež, crven ili smeđ, a zapad i severozapad beo ili bež. Prva navedena boja za svaki sektor je najpovoljnija.

Boje zavesa, posteljine i ukrasnih jastuka treba da budu usklađene sa sektorom i bojom zidova.

Iako vrlo dekorativna i moderna, šarena posteljina nije pogodna za spavanje i često unosi haos u spavaću sobu, otežavajući pri tom bezbrižan san.

Ostavi komentar

Slični članci

24.
Feb.
2020.
Blog
Ah ti trendovi! Svake godine pojavi se po jedan ili više trendova koje veliki deo populacije nezaobilazno isprati. Krajem 2019.godine, Institut za boj...
10.
Feb.
2020.
Blog
Vaš dom je odraz Vaše ličnosti. Šta Vaš dom govori o Vama? Koja boja enterijera odgovara Vašoj ličnosti?
11.
Dec.
2019.
Blog
Čemu služe mirisni štapići? Imaju li terapeutsko dejstvo? Razna istraživanja su pokazala da imaju blagotvorno dejstvo na organizam, a pogotovu su dobr...