Blog

BOJE SPAVAĆE SOBE

16.11.2017.

Kinezi veruju da energija koju emituju predmeti u prostoru koji vas okružuje utiče na vas. Ako se dobro izaberu, boje vaše spavaće sobe će vas držati u najboljem raspoloženju.

Kao osnovu koristite vaše omiljene boje.Neka budu u pastelnim nijansama, što svetlije.Ne smete uneti yang energiju u vaš prostor za odmor.

Teorija pet elemenata kaže sever je plavo, ljubičasto ili belo, severoistok bež, oker ili smeđe, istok zeleno ili plavo, jugoistok takođe, jug je roze ili zelen, jugozapad bež, crven ili smeđ, a zapad i severozapad beo ili bež. Prva navedena boja za svaki sektor je najpovoljnija.

Boje zavesa, posteljine i ukrasnih jastuka treba da budu usklađene sa sektorom i bojom zidova.

Iako vrlo dekorativna i moderna, šarena posteljina nije pogodna za spavanje i često unosi haos u spavaću sobu, otežavajući pri tom bezbrižan san.

Ostavi komentar

Slični članci

25.
Dec.
2018.
Blog
Veliki izbor jastučnica, različitih boja, dezena i teksture, daju mogućnost za uredjenje enterijera u širokom spektru raznovrsnih stilova. 
25.
Dec.
2018.
Blog
Odabirom prekrivača iz neke od naših kolekcija dobijate mogućnost da uskladite isti dizajn primenjen i na prostirkama, jastučnicama i podmetačima.
25.
Dec.
2018.
Blog
Jedan od preduslova za prijatan ambijent je umereno dnevno osvetljnje.